Hemse

Flygpropagandamöte i Hemse.
På torsdag afton samlas flygintresserade från Hemse med omnejd och Sudret i övrigt till ett informationsmöte i kommunalrummet i Hemse. Inbjudare till sammankomsten äro Gotlands flygklubb och Segelflygets länskommitté, och orienterande anföranden komma att hållas av länskommitténs sekreterare, flygklubbens ordförande och dess instruktör. Avsikten är att om intresset visar sig vara tillräckligt bilda en lokalavdelning av Gotlands flygklubb, vilken som bekant i sin tur är ansluten till Kungl. Svenska Aeroklubben och sålunda åtnjuter dess stöd och förmåner.
Segelflygets länskommitté arbetar för att skaffa medel till främjande av det civila flygintresse, som finnes på Gotland, särskilt då genom att bereda segelflygintresserade möjlighet att deltaga i glidflygplansbygge, glidflygsutbildning etc. I anslutning till anförandena blir det tillfälle till diskussion. Om film hinner anlända blir det även visning av en flygfilm. Entrén är fri och alla intresserade äro väl????????? ungdom.

Hemse gille
hade i går eftermiddag sitt sammanträde i Rone kommunalrum under landstingsman Johan Ahlstens ordförandeskap. Vid de stadgeenliga förhandlingarna omvaldes till ledamot i styrelsen rektor B. Nordlander, Hemse, och vidare företogos några andra funktionärsval.
Konsulenterna Lorensson och Ljunggren voro båda närvarande vid sammanträdet och höllo efter förhandlingarna vardera två föredrag, varvid de ingående behandlade kristidens rön och erfarenheter inom växtodlingens och djuruppfödningens områden. Under en paus i föredragen bjödo roneborna samtliga mötesbesökare, ett 40-tal, på kaffe och till sist uttalade hr Ahlsten mötets tack till de båda talarna inte bara för deras föredrag denna dag utan för deras ständiga oförtröttade arbete till det gotländska jordbrukets fromma.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 2 februari 1943
N:r 26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *