Borrande X:et rannsakades inför lyckta dörrar.

Sedan kustartilleristerna fått sitt besked och försvunnit ur rättssalen gjorde den unge man som gjort sig känd under pseudonymen ”Borrande X:et” sin entre. Förhandlingarna skulle just börja, då ett tiotal yngre män, tydligen X:ets hela bekantskapskrets, strömmade in i salen och fullständigt lade beslag på de knappa utrymmena.
Ordförandens fråga om någon av dem hade någon uppgift att fylla vid rannsakningen låtsades man inte om utan auditoriet slog sig till ro och beredde sig på de sensationer som komma skulle.
En sådan kom också, men knappast i den riktning som publiken väntat sig. Efter en liten tyst konferens framför lagboken förordnade nämligen rätten med stöd av förordningen om rannsakning med underåriga att förhöret skulle ske inför stängda dörrar, varför allmänheten fick vara så god och avtåga utan att ha fått höra det minsta av de spännande saker som X:et ställt till med.
Något nytt framkom inte vid rannsakningen utöver vad som tidigare är känt genom polisrapporterna. Rätten beslöt föranstalta om en läkarundersökning och även förundersökningen skall fortsättas. Målet förekommer åter på lördag.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 februari 1943
N:r 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *