Polismannens baneman tog sitt eget liv.

Hängde sig i sladden till bordslampa.
Göteborg, 1 febr. (TT.) Blodsdramat i Uddevalla den 9 januari då kriminalkonstapeln Nils Nilsson fick sätta livet till och hans kollega kriminalöverkonstapel A. V. Pettersson svårt skadades har nu enligt GMP fått sin tragiska epilog på centralfängelset i Härlanda.
Strax före kl. 15 på söndagen påträffade cellvakten gärningsmannen Erik Tryggve Eriksson död. Han hade hängt sig i sladden till en bordslampa, som han fäst i fönstergallret till sin cell.

Var polisdråparen identisk med Karlstadsmördaren?
Stockholm, 1 febr. (TT.) Karlstadspolisens spaningar efter radiohandlare David Bengtssons mördare hade i dagarna, enligt vad som meddelas till St.-T. lett fram till ett spår, som man ansåg peka på polisdråparen Tryggve Eriksson. Förhoppningarna om ett eventuellt uppklarande av mordet i Karlstad han nu emellertid gäckats genom Erikssons självmord.

Vi veta att Eriksson i början av juli kom ut från fängelset efter åttonde resan, omtalar kriminalkommissarie landen, som nu i över fem månader lett spaningarna efter mördaren. Han var alltså på fri fot när Karlstadsmordet begicks, men vi ha icke kunnat konstatera, om han då, var i Karlstad. Det är emellertid mycket märkligt, att Eriksson på sista tiden gripits av sådan lust att gå till våldsamheter som han gjort. Det tyder på, att han haft starka skäl att till varje pris slippa komma i kontakt med polisen. Han har aldrig visat sig vara av våldsam natur, och icke vid något tillfälle, då han anhållits och haft att vänta månadslånga sejourer bakom fängelsets galler, har han gjort motstånd mot polisen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 februari 1943
N:r 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *