Gotlands motorförenings klubbafton

på lördagskvällen å stadshotellet, blev liksom den förra mycket välbesökt och angenäm. Man bänkade sig strax till supébordet och hälsades av föreningens ordförande arbetschefen P. M. Bengtsson. Han vände sig särskilt till K. A. K:s ombudsman redaktör Sven Wintzer, som nu för andra gången besökte föreningen. Redaktör Wintzer höll sedan vid kaffet ett särdeles intressant och instruktivt föredrag om bergoljan och dess exploaterande, ett föredrag, som vi till huvudsaklig del kommer att återgiva i morgondagens tidning. Efter det med livliga applåder mottagna föredraget visades en likaledes mycket lärorik film om hur man borrar efter bergolja.
Samkvämet fortsatte sedan under bästa stämning. Flera tal höllos för föreningen och styrelsen, som fick en särskild eloge för att den, trots de minst av allt bilsportmässiga tiderna, lyckats öka medlemsantalet med cirka 40 proc. K. A. K :s landsförbunds nya vagnmärke presenterades vid sammanträdet — medlemmar-vagnägare erhålla enligt beslut märket kostnadsfritt. Märket är mycket trevligt utfört i stålgrå plåt med A. K :s initialer i emalj i centrum.
Styrelsens försök att med dessa klubbaftnar skaffa en erättning för de förlorade möjligheterna att annars träffas vid tävlingar och utflykter etc. synes senteras livligt av medlemmarna och man uttryckte också önskemålet att man skall fortsätta på den inslagna vägen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 februari 1943
N:r 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *