Idrott och sport.

Korporationsstafatten på skidor.
Sista anmälningsdagen i morgon!

Anmälningarna till korporationernas skidstafett komma nu efterhand som tävlingen närmar sig alltmera och ännu har mag: morgondagen på sig då det gäller att styra om denna förberedelse till deltagandet. Ganska många lag ha nu anmält sig, dock endast civila hittills, men tydligt är att man i det längsta avvaktar situationen.
Snötillgången är som bekant inte fullt tillfredsställande men arrangörerna räkna i varje fall med möjligheten att genomföra tävlingen om en omläggning av banan skulle bli nödvändig. Som det nu är kan den vanliga banan över Hällarna, inte användas och kommer det inte mera snö, måste man därför försöka att få hela banan i skogsterräng.
Starten för de olika klasserna kommer att ske strax efter kl. 9 sedan sedvanligt upprop hållits och det bör bli gemensam start för varje klass särskilt. Sedan startmannen fullbordat sin sträcka skall han fullgöra ett enkelt skjutprov på Visby skyttegilles bana, där gillesmedlemmar tillhandahålla gevär och svara för instruktionerna. I skyttepaviljongen gives som vanligt tillfälle till omklädnad och där anordnas även utspisning av varm mjölk samt bullar, vilka fås mot avlämnande av kupong.

IF Gute
håller sitt ordinarie årsmöte på torsdag kväll kl. halv åtta i Gamla Borgmästargården. Medlemmarna inom samtliga sektioner uppmanas att infinna sig mangrant. Flera viktiga frågor komma att behandlas och handbollsektionen kommer att svara för ett synnerligen rikhaltigt underhållningsprogram.
AIK:s årsmöte hålles i kväll på Folkets hus med början kl. 19,30.

Skridskokanan öppnar lmorgon.
De senaste dagarnas kyla har gjort det möjligt att återuppta det avbrutna arbetet på att ordna en isbana på Gutavallen och i dag håller man på med den avslutande spolningen. Sedan snön kom bort har det nu blivit ordentlig tjäle i marken och man har fått hela träningsplanen isbelagd – som man hoppas för en god tid framåt. Idrottsplatsstyrelsen kommer som vanligt att ordna med strålkastarbelysning och i morgon beräknar man att kunna upplåta banan för stadens issportare i alla åldrar.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 26 januari 1943
N:r 20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *