I Fröjels kyrka

samlades söndagen den 10 januari en stor skara ungdomar från Klinte och Fröjel till ungdomsgudstjänst kl. 13. Altartjänst förrättades av prosten G. Sjöberg och kyrkoherde E. Amer från Eksta, Uh den sistnämnde höll en manande predikan över i evangelium på 1:a söndagen efter trettondagen.
Efter gudstjänstens slut samlades ett i 80-tal ungdomar i Fröjels rymliga kom!munalhus till kyrkliga ungdomskretsens julfest. I kommunalhusets stora sal brun-no ljus i en vacker julgran och på det dukade kaffebordet. Alla medförde själva kaffe, socker och bulle, men Fröjelungdomarna bjödo på fint bakverk och inte ens tårta saknades på bordet. Efter en inledande unison sång hälsades de församlade av Harald Booberg, Sigdarve. Till sekreterare vid dagens möte utsågs Asta Möllerström, Stenstu, och ett trevligt protokoll från föregående möte, som hölls i Klinte prästgård under medverkan bl. a. av stiftsadjunkt Heldtander 2:a söndagen i advent, upplästes.
En stunds samkväm vidtog nu med kaffedrickning, unisona sånger ur ”Kyrklig sång” och några vackra tvåstämmiga sånger av en liten flickkör från Klinte. Så lektes med liv och lust ett antal olika jullekar och en gemytlig tomte infann sig med julklappar till alla de församlade.
Dit av både allvar och glädje präglade Ungdomsmötet bjöd slutligen på en vacker nyårstablå, varefter prosten Sjöberg avtackade kyrkoherde Arnér och alla övriga medverkande och höll en kort betraktelse över dagens episteltext ur Jes. 6. Efter bön och psalmsång skildes de unga åt. Nästa ungdomsmöte utsattes till Kyndelsmässodagen och skulle hållas i Klinte kyrka och kyrkskola såsom en kyrklig ungdomsdag.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 16 januari 1943
N:r 12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *