Slite

Slite Fabriks- och Hantverksförening
firade sin julfest på tjugondagen kväll för medlemmar med familjer och inbjudna. Trots de knappa tiderna med ransonering på nästan allt som har med förtäring att göra, kunde ändock ordnas med ett regelrätt knytkalas, där envar under gemytlig stämning tillgodogjorde sig sin medförda förtäring. Systemet är mycket bra och fullt användbart i våra dagar. Programmet för kvällen upptog bl. a. uppläsning av ordföranden, som föredrog en egen skämtsam dikt över några årets händelser, samt teater. Ett sällskap råkade nämligen passera här just vid den tidpunkten och kommitten engagerade givetvis detsamma. För kvällen uppfördes ett drama i 2 akter. Då slutet blir gott är ju allting gott, i detta fallet dock något för mycket dramatiskt. Publiken var dock ense om att nästa gång samma sällskap kommer och ger något av sin konst så gå vi man ur huse för att se, och det låter ju bra. Det livligaste av kvällens program var väl dansen kring julgranen för deltagare i åldern 3 till 50 år.
När sedan vid midnatt uppbrott skedde, och knyten, korgar m. m. samlats ihop, var man ense om att kvällen var lyckad. Föreningens mångårige klubbmästare hade nu som alltid heder av sina anordningar, sitt arbete och sina gemytliga infall. Ett tack ställes även till övriga medverkande, teaterfolk, och spelmanspojkarna ej att förglömma.

Lärarinnevalet i Othem klart — fröken Wilton vald.
Folkskolestyrelsen i Othem sammanträdde i går kväll för att ta ställning till folkskolinspektörens förslag för tillsättande av den ordinarie småskollärarinnetjänsten vid kyrkskolan. Inspektören hade företagit en omkastning i folkskolestyrelsens förslag och ordningen blev sålunda: 1:a rummet Ingeborg Nilsson, Labacken, 2:a Edit Wilton, Fårö, och 3:e Märta Larsson, Västmanlands läns sinnesslöanstalt. Sedan folkskolestyrelsen tagit del av inspektörens skäl till förändringen gick man till val. Fröken Wilton erhöll därvid 4 röster och fröken Larsson 3, varför fröken Wilton förklarades vald.

Ansvarsförsäkring för skolbarnen.
Folkskolestyrelsen har vidare beslutat att teckna en ansvarsförsäkring gällande sådana olyckor, som kunna inträffa bland barnen inom skolans område om dessa olycksfall kunna läggas styrelsen till last på grund av någon uraktlåtenhet från dess sida.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 16 januari 1943
N:r 12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *