Födelsedagshyllningar.

En gammal Klintebo, fiskaren Johannes Ekström, fyllde i söndags sjuttiofem år och blev med anledning därav varmt hyllad av släkt och vänner med minnesgåvor och blommor. Senare på dagen hade han inbjudit ett antal vänner till samkväm i sitt hem, då hyllningarna för den gamle hedersmannen fortsatte.
Om denne 75-åring kan man med skäl säga,att han bär sina år med heder. Den kärnkarl som han är ligger han ute på sjön i såväl storm som stiltje, sökande sin utkomst genom fiske. Johannes Ekström är en präktig typ med sitt patriarkaliska utseende, som även gjort honom uppmärksammad av konstnärer och Karlsöresande.

Hjärtliga hyllningar kommo lantbr. Grunnar Kalmén, Kroks i Lokrume, till del på hans sextioårsdag på måndagen. Han fick sålunda av släktingar och vänner mottaga en fåtölj jämte en textad adress m. fl. minnesgåvor jämte en mängd blommor, och även telegrafiska lyckönskningar ingingo till jubilaren från minnes goda vänner.

På sin femtioårsdag. den 2 dennes blev fanjunkare Justus Bergström, Visborgs slätt, föremål för hjärtliga och omfattande hyllningar. Dessa inleddes med revelj av musikkåren tidigt på morgonen, varefter underofficerskårens ordförande, fanjunkare O. V. Andersson, framförde kårens lyckönskningar och överlämnade en subskriberad gåva, bestående av ett guldur. Musikkåren spelade därpå Smålandssången och slutligen regementets murUppvaktningarna på gingo hela dagen, varvid jubilaren bl. a. av släktingar och vänner fick mottaga en oljemålning, utförd av Einar Johansson, samt en silvertallrik med kanslihuset ingraverat, och vidare märktes från gamla regementskamrater på fastlandet en skrivbordsuppsats av marmor m. m. Blomsterhyllningarna voro legio, och ett 30-tal telegram anlände under dagens lopp. På aftonen hade femtioåringen inbjudit ett antal släkt och vänner till samkväm i sitt hem.

Lantbrukaren Johan Johansson, Martebo utgård, har på sin femtioårsdag i dag fått röna många bevis på aktning och vänskap. Redan kl. 4 i morse började uppvaktningarna, då en deputation från vännerna i socknen gratulerade jubilaren med en subskriberad penninggåva, textad adress med givarnas namn samt blommor. Från föräldrar och syskon på fastlandet fick han mottaga en skrivbordsuppsats samt en käpp med silverkrycka, från sin familj en skrivbordsstol och skrivbords-matta, skrivunderlägg av fårskinn m. Förutom åtskilliga blomsteruppsatser har en hel del telegram kommit jubilaren till handa, och han har i afton inbjudit ett antal gäster till samkväm i sitt hem.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 5 januari 1943
N:r 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *