Landsbygden. Alskog.

ALSKOG.
Julhögtiden firadeshärimissionshuset med yttre missionens fest juldagen klockan 7 e. m., till vilken en stor skara människor mött upp.
Mötet inleddes av missionsföreningens ordförande, Emanuel Johansson, Liffride, som läste ett skriftord och ledde i bön.
Ett flertal vackra julsånger framburos av östra distr. kör, som bärande och med värme gav oss julens evangelium i sångens ord. Pastor J. T. Karlssons predikan över Jes. 9:e kapitels första del skänkte stunden ett rikt andligt värde.
Ett sedvanligt julbrev upplästes av folkskoll. Paul Palmer, varpå ett mycket stort offer frambars för svenska missionsförbundets yttre misison. Offergåvan blev 365 kronor, vilket säkerligen är det största belopp, som hittills insamlats här för dette ändamål. Må Gud välsigna varje skärv på missionens och människokärlekens offeraltare!
Stunden avslöts med bön, varpå kören till sist sjöng: Jesus kär, bliv mig när!!
Julen firades i år i härvarande kyrka med högmässa på annandagen. Gudstjänsten var välbesökt och en god och väckande predikan hölls av församlingens kyrkoherde. Solosång utfördes av församlingens organist och ett gott offer avlämnades till förmån för egen kyrka.
Fortsättningsskolan tager åter sin början i Alskogs folkskola den 2:a januari med 18 pojkar från Alskog och Garda skoldistrikt.
En ny skolkökskurs för flickor ur fortsättningsskolan i Lye och Ardre med Ljugarn begynner onsdagen den 7 januari kl. 10.f. m. i Alskogs prästgård med fru Gertrud Jakobsson, Roma, som lärarinna.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 2 Januari 1942
N:r 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *