Idrott och Sport.

I 4 slog I 18 med 1-0.
Gotlänningarna föllo igenom i andra halvlek.

Linköping. I armåmästerskapeas i fotboll första omgång spelades på lördagen en match i Linköping, varvid Livgrenadjärregementet segrade över Gotlands infanteriregemente med 7-0. halvtid 2-0.
Det blev alltså ett kraftigt nederlag som I 18 fick på halsen och under den sista halvtimmen föll I 18 helt igenom. Första halvlek har relativt jämn, I 4 hade dock de bättre målsituationerna och hade flera skott mot mål än I 18, berättar A. Sandström, som följt laget under resan. I 18 fick inte ut något av sina anfall, ty kedjan var för vek.
Under den sista halvtimmen var det som nämnts bara ett lag på planen och två av målen kommo till under de sista tre minuterna. Ett av felen i I 18:s lag var att backarna lämnades alltför ensamma mot det samspelta Livgrenadjärlaget. Planen var också mycket blöt och tung efter föregående regn, just under matchen rådde emellertid uppehållsväder.

Gotlandsserierna.
AIK slog A 7 med 4-1.

Den första matchen i Div. I:s höstomgång spelades i går förmiddag på Gutavallen mellan AIK och A 7. Resultatet blev en klar seger för AIK med 4-1, halvtid 2-0. AIK ställde upp med 3-4 reserver men spelade likväl bättre än förut under säsongen. Jimmen Claesson svarade för de två första målen, som blevo de enda före pausen, sedan kom hy Lingstedt, en av reserverna, och gjorde 3-0, varpå ”Kalle Plåtarn” gjorde 4-0. A 7:s vänsterytter svarade för tröstmålet, som blev det sista för dagen.
I en juniormatch mellan AIK och VIF vann AIK med 2-1.