Idrott och sport.

Spårvägen får ej starta i Visdy.
Svenska Idrottsförbundet utfärdar förbud.

Spårvägens IF skulle som bekant ha sänt en trupp idrottsmän till Visby om söndag för att här delta i VIF:s och Gutes nationella tävlingar men denna plan har Svenska Idrottsförbundet satt P för genom att förbjuda Spårvägen att skicka hit sina män. Orsaken är den att SM går samma dag och förbundet har som kutym att icke tillåta samtidiga nationella tävlingar. Förbundets uppmärksamhet har nu blivit fäst på saken och förbudet har kommit till trots att tävlingarna här nere itite skulle dra hit några idrottsmän som eljest skulle ha deltagit i Stadion.
Tävlingarna bli trots detta av stort intresse, då det främst är uppgörelserna mellan våra egna som lockar och arrangemanget lägges nu som allmän distriktstävling med möjligheter att få godkända rekord. Till tävlingarna ha nu anmälts några kända löpare från DM, nämligen sprintern H. Andersson från Borås och I 18 samt löjtnant Lindstedt från KA 3, som startar mot Dahlin på 5,000 m.

AIK slog A 7:s representationslag.
Tre mål av nya AIK-centern.

AIK ställde i går kväll upp i en vän-. skapsmatch mot A 7:s representationslag i de militära fotbollsserierna och hemförde en bekväm seger med 4-1 (halvtid 1-0). AIK var matchen igenom överlägset och presterade stundvis ett gott spel med snabba kombinationer. Abbe Claesson på vänsterhalven drog upp de flesta anfallen och var lagets pålitligaste spelare. Den unge centern Allan Persson, sam nu ett par gånger prövats i A-laget har goda utsikter att få stanna kvar, ty han är synnerligen målfarlig. Han svarade för AIK:s tre första mål och hade en upplagd chans till ett fjärde. Kort före full tid ökade Hammar till 4-0 på en boll från Glyn Persson men vänsteryttern i A 7 hann dock få in ett välförtjänt tröstmål innan matchen var slut. Artilleristernas lag, som uteslutande bestod av fastlandsspelare, bestod av ganska snabba herrar men det sprack för det mesta i anfallen.

Boxningsträningen
upphör tills vidare meddelas från boxningsklubben.

Gotlands Gymnastikförbund.
Arbetsutskottet inom Gotlands gymnastikförbund har med anledning av gymn.-dir. Unghammars tjänstgöring på fastlandet utsett red. K. G. Andersson till förbundets t. f. sekreterare och kassör.

Landsbygdsmästerskapen på Söndag i Slite.
Ett 100-tal starter av 50 anmälda deltagare.

Till landsbygdsmästerskapen i fri idrott som gå om söndag på östervallen i Slite med början kl. 1 e. m. har ingått drygt ett 50-tal anmälningar, och man beräknar att det blir minst ett 100-tal starter i de olika grenarna.
Anmälningar ha inkommit från bl. a. Slite, Fårösund, Klintehamn, Lärbro, Stenkyrka, Bro, Garda, Lau och Tingstäde TK, vilken sistnämnda förening står som arrangör för dessa tävlingar, vilka som bekant i år gå som försök för att undersöka möjligheterna av årligen återkimmande landsbygdsmästerskap. De mera kända avlandsbyg dens idrottsmän äro anmälda, varför man kan vänta sig många spännande tävlingar med bra resultat.

Varptävling i Fardhem.
Fardhems IF hade i söndags arrangerat sin för året sedvanliga varptävlan som gällde föreningens i fjol nyuppsatta vandringspris. Idrottsföreningen brukar årligen hålla två sådana individuella tävlingar, en på våren och en på hösten, men under i våras rådande kritiska situation fick föreningen inställa sin då planerade tävlan. Dess bättre kunde man nu få arrangera den ordinarie hösttävlingen, även om inte så många tävlande voro med som brukligt är. Men tävlingen blev icke förty intressant och stundvis också ganska spännande. Kl. 9 på f. m. hade ett 20-tal kastare infunnit sig på idrottsplatsen och även om sanden på planen var våt och stenarna understundom blevo hala och ohanterliga uppnåddes i regel goda resultat.
Finalen som stod mellan Arvid Silthberg, Nixarve, och Gottfrid Höglund, Häxarve, var en intressant uppgörelse, där den mera rutinerade Silthberg avgick med segern och skaffade sig en första inteckning i det nyuppsatta vandringspriset, i vilket Malte Silthberg, Sandarve, förut har en inteckning — denne var emellertid förhindrad deltaga på grund av sjukdom. Kl. 6 på eftermiddagen var tävlingen avslutad och prisutdelning ägde rum. Prislistan fick följande utseende:
Klass I: Arvid Silthberg, Nixarve, (första inteckning i vandringspriset), Gottfrid Höglund, Häxarve, Harald Thunqvist, Nixarve.
Klass II: Emil Jacobsson, Gardarve, Hilmer Pettersson, överburge, Otto Isenberg, Gardarve.
Klass III: Gustav Lingvall, Gardarve, Helge Krusell, överburge.
Klass IV: Evert Krusell, överburge, Karl-Johan Jacobsson, Rodarve.
Föreningens tröstpris hemfördes av Hans Pettersson, Överburge.
Intresset för dessa individuella tävlingar i gammal gotländsk kasteing med sten utan tag är i Fardhem stort — det bevisar främst sockenbornas stora intresse bland såväl de tävlande som publiken.
Pege.

Militärfotboll i Ljugarn.
Fältpost 18311 vann över 18124 med 3-1.

På tisdagskvällen spelades på Ljugarns idrottsplats en match i fotboll mellan fältposterna 18311 och 18124, i vilken de förra segrade med 3-1. I halvtid ledde det sistnämnda laget med 1-0.
Efter 30 min. vackert och ganska jämnt spel gick 18124 igenom och slog in sitt första och enda mål. 18311 ledde dock i spel och i början på andra halvlek fick laget sitt första mål genom en straffspark.
Trots att målvakten i det förlorande laget visade ett vackert arbete mellan målstolparna och för övrigt var utmärkt kunde ban ej rädda de två mål som sedan kom Sven Thimgren dömde.
Beve.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 22 Augusti 1940
N:r 193

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *