Den kyrkliga ungdomens sommarmöten.

Ungdomskursen hålles på Fridhem under två dagar.
Såsom tidigare i korthet meddelats komma de sedvanliga kyrkliga sommarmötena att anordnas även detta år. Det syntes länge ovisst, om så kunde ske. De militära beredskapsanordningarna gjorde det omöjligt att förlägga den kyrkliga ungdomskursen till tidigare avsedd plats. Saken kunde emellertid ordnas därigenom att K. F. U. M:s sommarhem ställdes till förfogande. Så kommer den nu att hållas på Fridhem den 5-7 juli. Det innebär att mötesdagarnas antal minskats i jämförelse med tidigare år, men en förkortning har synts nödvändig med hänsyn till jordbrukets behov av alla krafter, även de ungas.
Kursen kommer att ledas av pastor Bror Colstrup, som också inleder de båda egentliga mötesdagarna med bibelstudium. På lördagen stå dessutom tre föredrag på programmet. Föredragshållare äro då biskopen Ysander, domprosten S. Svenaeus och prosten G. Sjöberg. Vid söndagens högmässa i Västerhejde kyrka predikar domprosten Svenaeus. Kursen avslutas på söndagens eftermiddag med nattvardsgudstjänst.
Det är att hoppas, att Gotlands ungdom skall möta upp på Fridhem dessa dagar. Om kursen också har måst göras kort, så blir den i alla fall av och skall säkerligen kunna bli av betydelse. I en tid som denna är behovet av samling kring kristen tro och kristna livsvärden mer än någonsin av nöden.
Omedelbart efter ungdomskursen kommer ett flickläger att anordnas på Fridhem med pastor och fru Beijer som ledare. Lägret öppnas på kvällen den 8 och avslutas onsdagen den 10 juli.
Den 30 juli hålles Visby stifts missionssällskaps årsmöte i Etelhems kyrka, varvid inledningstalet hålles av biskopen. Vidare talar med. dr Fredrik Ysander, en äldre broder till biskopen, om missionssjukhuset i Tirupatur och föredrag hållas även av fröknarna Jenny Holm-åsen och Willy Stenfelt.
På Varvsholm vid Klintehamn hålles sedvanligt pojkläger den 2-4 aug. med kyrkoherde Thuresson som lägerledare. Under fredagen och lördagen hållas föredrag av stiftsadjunkt Heldtander, kyrkoherde Wennberg och amanuens Edle och på söndagen kommer biskop Ysander eventuellt att predika i Klinte kyrka. På
m. hålles friluftsmöte på Varvsholm med tal av kyrkoherde Havrén oeh adjunkt Heldtander.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 21 juni 1940
N:r 141

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *