Idrott och sport.

DM i terräng.
Anordnas den 24 april. — Tingstäde TK arrangör.
DM i terränglöpning kommer i år att anordnas av Tingstäde TK den 24 april, En nyhet för året är att det blir lagmästerskap för både juniorer och seniorer, klass 2, på 3,500 m, Sålunda omfattar sträckan för seniorer klass 1 7,000 m., för seniorer klass 2 och för juniorer 3,500 m.
Anmälningstiden till deltagande i tävlingen utgår den 19 april, och till dess hoppas arrangörerna att ett talrikt deltagande är säkrat, Anmälningarna sändas under adress Tingstäde TK, fack 19, Tingstäde.

Fotboll i Fardhem.
Fardhems IF och Klintehamns IK spelade i söndags en fotbollsmatch å Fardhems idrottsplats, varvid hemmalaget oväntat lyckades få oavgjort 2—2 (1—1).
Fardhemspojkarna tycks nu på allvar ha funnit vårformen, vilket inte minst söndagens resultat bevisar mot stabila KIK, trots att laget fick ställa upp utan den stabila ch, Nils Malmros, vilket innebar en avsevärd försvagning, Hemmalaget debuterade i sin nya dräkt; svarta tröjor och vita byxor. I hemmalaget framträdde främst hhb. E. Hammarström, cf. R. Ekman och ch. A. Larsson, vilka tillsammans uträttade ett fenomenalt arbete. I KIK voro alla spelare jämngoda, ingen glänste över den andre, men hhb. bör tilldelas några varningar för sin ojusta framfart.
Minuten efter kick off gav hi. K. E. Jacobsson FIF ledningen genom en perfekt nick. KIK pressade sedan förtvivlat för att kvittera och i 20 min. lyckades hy. Lundgren göra detta genom ett långskott.
Efter 14 min:s spel i andra halvleken tog KIK ledningen genom en straffspark, I den ettriga pressen sista perioden lyckades hemmalagets cf. Larsson genom ett vackert och välplacerat skott utjämna till 2—2. Resultatet var efter spelfördelningen fullt rättvist, Domare var Harald Tungqvist, Fardhem.
Efteråt spelade Fardhems och Hemse skolpojkar en fotbollsmatch, varvid Hemse segrade med 3—2 (2—0).