En vårprimör — Nash 1937.

Med 1937 års Nash, som i dagarna kommit i marknaden, introduceras ytterligare en: ny vagn för bilsäsongen. Utmärkande för den charmanta vagnen är bl. a. den 6-cylindriga motorns höga kvalitet och kapacitet, samt den gedigna karossens väl tilltagna utrymmen. I bakvagnen på varje Nash Sedan kan man på några få minuter trolla fram en ordinär dubbelsäng, rymlig nog för två personer i en längd om 180 å 190 cm. Denna anordning kan sägas vara en god lösning- av campingproblemet.
Motorn är försedd med överväxel, vilket i hög grad ekonomiserar driften. För övrigt är motorn försedd med alla depraktiska finesser, som tillsammans skapar kvalitetsmotorn. Bensinåtgången är omkr. 1 ½ lit. pr mil Krängningsdämpare hindrar vagnen från att slänga och underlättar styrningen. Det hydrauliska bromssystemet tryggar dessutom säkerheten. Fjäderbladen äro smorda med ett beständigt smörjningsmedel. Förseglade fjäderdamasker av metall hålla smörjmedlet kvar och hindra damm att komma in mellan fjädrarna.
Den nya vagnen, som demonstreras av herr E. Magnusson, rymmer sex personer, och är trots sin storlek i en relativt låg skatt-klass.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 8 April 1937
Nr 79

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *