Dödsfall.

Ett dödsbud, som sprider sorg och förstämning i vida kretsar i vår stad och även utom densamma, ingår idag, förmälande att barnmorskan fru Maja Johansson, född Lindström, i natt avlidit på Visby lasarett, där hon opererats för gallsten. Fru Johansson var vid sitt frånfälle endast 44, år gammal och efterlämnar som närmast sörjande make. försäkringsagent Rudolf Johansson, samt två barn i skolåldern.
Sedan en lång följd av år har, fru Johansson jämsides med sin praktik i staden assisterat på sitt speciella gebiet på Visby lasarett, där hon efter lasarettets ombyggnad och förseende med speciell förlossningsavdelning blev mera fast engagerad och där hon sedan ett par år varit så gott som ständig verksamhet. Hon förenade ett gott handlag och kunnighet med ett aldrig svikande gott humör, var aldrig nödbedd eller omöjlig, men alltid lika hjälpsam och hjärtlig. Det var under sådana förhållanden icke underligt att hon blev värderad och varmt avhållen av alla hon kom i beröring med. Ett gammalt gallstenslidande hade på sista tiden tilltagit och nödvändiggjorde i måndags en operation, men komplikationer medförde i natt döden. Ända in i de sista dagarna innan hon i förra veckan blev liggande sjuk skötte hon emellertid sina patienter. Man kan därför säga att hon praktiskt taget stupade på sin post. I de närmastes djupa sorg och saknad deltaga varmt många vänner, som skola bevara den bortgångna i ljust och tacksamt minne, icke minst för vad hon för många av dem varit i svåra stunder.

På Visby lasarett avled idag efter en tids sjukdom folkskolläraren i Rone Josef Gahnströtn i en ålder av 57 år. Han var född i När och avlade folkskollärareexamen 1905 samt hade därefter förordnanden i Ardre och Havdhen innan han blev ordinarie lärare i Rone 1912. Han har varit kassör och ledamot av skolrådet, leda mot av barnavårdsnämden m. m. samt var en lång följd av år en plikttrogen och i intresserad räkenskapsförare i Rone sockens sparbank. Han var även medlem av härvarande Oddfellowloge. Skicklig lärare som han var, har han också som person gjort sig uppskattad och värderad i vida kretsar, där nu dödsbudet mottages med sorg odh saknad. Den bortgångne hedersmannen sötes närmast av maka, född Bolin, samt tre barn.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 7 April 1937
Nr 78

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *