Idrott och Sport.

En fotbollsdomarekurs
kommer att nu om söndag den 4 april hållas å rådhuset kl. halv 11 f. m. Kursledare blir hr Axel Berggeist, Stockholm, som är känd för att kunna tolka fotbollslagen — d. v. s. bestämmelserna — på ett bra sätt. Som av annons 1 gårdagens tidning framgick skola anmälningarna till deltagande i kursen vara tillsända Gotlands fotbollsförbund senast den 3 april.
Det är en hel del nyheter 1 reglerna för den populära läderkulesporten. Sverige har sålunda bl. a. beslutat acceptera den internationella tolkningen om, att målstolparna skola stå p å mållinjen (och icke som tidigare bakom densamma) och i konsekvens härmed att mål sålunda icke kan anses ha gjorts förrän bollen i hela sin omkrets överskridit mållinjens bakre begränsningslinje. Vidare kan antecknas, a t t en spelare, som står eller t. o. m. springer i offsideläge, icke får avblåsas, såvida han Icke ingriper 1 spelet eller inverkar på spelarna, a t t det i fortsättningen ar förbjudet att söka sparka till bollen, då målvakten håller den skyddad med händerna eller kroppen. Däremot är det fortfarande tillåtet att angripa en bollhållande målvakt med kroppen. O. a. v.

Brottningsuppvisning.
Visby I. F:s brottare gästa om söndag Hemse för att göra en brottningsuppvisning i folkhögskolans gymnastiksal med början kl. 4 e. m. Uppvisningen kommer att omfatta greppdemonstration och ett tiotal matcher. Klubbens bästa brottare komma att deltaga av vilka en del äro såväl junior- som seniormästare, varför man har all anledning hoppas på trevliga och spännande matcher. Hoppas nu att södergutarna ta tillfället i akt och komma att fylla lokalen för att se den ädla sporten.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 1 April 1937
Nr 73

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *