Landsbygden. Östra Gotland.

ÖSTRA GOTLAND, 28 juni.
Torkan härjar. Inom, de flesta socknar på östra Gotland har växtligheten unaer de senaste veckorna börjat lida av torka. Inom vissa trakter här har nederbördsmängden sedan april månads slut knappast uppgått till mer än några få millimeter vilket haft till följd att många vårsädesfält redan nu lidit allvarlig skada. Backarna ha länge varit alldeles brun-bränna och de avmejade fodervallarna visa inget tecken till återväxt. Ja till och med kan man få se hur ett och annat höst-rågfält har börjat gulna.
Rotfrukterna däremot har hittills klarat sig mycket bra. På vissa fält äro de visserligen ojämt eller dåligt uppkomna men ha i allmänhet efter gallring och hacknirg börjat repa sig och lova åtminstone för närvarande ett gott skörderesultat.
För foderbärgningen har emellertid väderleken varit idealisk och årsskörden i samtliga »fastmarksvallar» torde för närvarande vara åtminstone avmejad. Till stor det även inkörd. Årets skörderesultat på samtliga fastmarksvallar har dock torkan till trots varit mycket gott.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 30 Juni 1936
Nr 148

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *