Klintehamn.

Gotlands baptisters distriktmöte.
Ombudsmötet med 48 ombud öppnades i lördags den 20 i Klintehamn med som vanligt bibelläsning, sång och bön. Klintehamns församlings pastor J. Gustafson hälsade mötet välkommet. Efter denna inledning intogs ordförandeplat- sen av förra årets vice ordförande pastor A. Leander fr. Havdhem. Till vice ordf. valdes hr Th. Hansen, Vamlingbo. En valkommitte tillsattes bestående av Josef Pettersson, Roma, J. Kviberg, Sproge, och T. Thomsson, Hablingbo. Årsberättelsen föredrogs av föreningens sekreterare pastor Gustafsson. Den visade på ett stort, mångsidigt arbete under året, och om än den yttre framgången varit ringa, hade man dock kunnat skönja en inre lyftning och stabilitet, som bådade gott för framtiden. Kassarapporten, som föredrogs av kassö- ren pastor D. Karlsson, omslöt en summa av kr. 4,856: 97. I denna summa ingick inre missionens bidrag kr. 700: —. En liten behållning förefanns, som sedan ökades under mötet med några hundra kronor, ty kollekterna stego till omkr. 650 kr. Av dessa tillfördes missionskommittens kassa 345 kr. Kassören tilllika med hela styrelsen erhöll mötets tack, varefter styrelsen omvaldes. Detta blev även fallet med suppleanter och revisorer. Styrelsen konstituerade sig sålunda: Ordf. pastor G. Karlsson, vice ordf. past. A. Leander, sekr. past. J. Gustafsson, vice sekr. Th. Thomasson och kassör pastor David Karlsson, Slite. I arbetsutskottet valdes A. Leander, Aug. Jakobsson, J. Gustafsson och D. Karlsson.
Rapport avgavs av föreningens helårs-arbetare 0. Sollerman, och mottogs med tacksamhet. På grund av framskriden ålder kommer han att sluta som helårsarbetare från och med 1 jan, 1937. FrAgan om en distriktssekreterare, bordlagd från halvArsmötet, korn nu till ett avgörande i det styrelsen fick i uppdrag ett till hösten utfärda kallelse till 1 mplig person, Rapporter avgåvos vidare av Goll, glim, Ny1terhetekommittås ledamöter D. Nyström och J. Gustafsson, De mottngo må-tets tack och omvaldes, SA rapporterade pastor Leander från Gotl, frikyrkl, samarbetskommittb och från Sol du Lm ful iien pastor G. Karlsson, Till den senare miasicnen analogs en summa av 100 kronar. En begäran från Eke och Ostergarns församlingar ett i fortsättningen få ledare-hjälp av pastor Sollerman bifölls.
Från Sjonhem, Vall och Väte församlingar var inlämnad en begäran om något bidrag t ill lösning av deras predikantfråga. Nfätet ansåg frågan behjärtansvärd, men på grund av nya gemensamma krav kun- de lör tillfället blott en ringa hjälp lovas Offerdagar bestämdes till 188 okt. 1936 och påskdagen 1937, En bibelklass si. all hållas kommande vinter. fialvårsmötet hålles den 30-31 jan. 1937.
Efter ett tal av missionsföreståndaren avslöts mötet med sting och bön.
De offentliga mötena började på lördagskvällen och fortsatte på söndagen, då på grund av den starka värmen mötena köllos i ängen invid kapellet. Sång utföraes dels av musikförening och dels av distriktskören. Söndagens möten voro väl besökta med deltagare från när och fiärran och det var htl tidsstämning Over det hela. Klintohamns baptistförsamling hade gjort stora ansträngningar för att på ett värdigt sätt mottamötet. I ett tält var gemensam spisning båda dagarna och på på söndagen knife för alla.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 23 Juni 1936
Nr 143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *