Nedsatt biljettpris för sjömän.

Järnvägsetynelsen har uppglort fördlag till föreskrifter för användning av det av riksdagen beviljade omslaget till beredande av billigare biljettkostnader för sjöfolk. Förslaget har delgivits kommerskollegium, som har att gemensamt med styrelsen till k. m:t inkomma med förslag i frågan.
Enligt förslaget skall åt i utrikes fart anställt svenskt sjöfolk t. v. mot rekvisition av vederbörande rederi i vissa fall tillhandahållas biljetter för färd å statens och enskilda järnvägar samt å ångfartygsaktiebolaget Gotlands fartyg mellan fastlandet och Gotland mot en avgift av 60 proc. av den för person över 12 år gällande befordringsavgiften, och gällande till tredje klass å järnväg och däcksplats å fartyg.
Biljetter skola få rekvireras dels vid resa till hemorten i samband med semester, vid fartygs uppläggning, vid tjänstledighet för besök i hemmet eller då sjöman på grund av sjukdom eller andra skäl, som gör det till en välfärdsfråga för honom att bli fri från tjänsten, entledigas från densamma. Vid återresa från hemorten erhålles nedsatt biljettpris vid semester. Bestämmelserna skola icke äga tillämpning i sådana fall, då det enligt sjömanslagen eller reljest åligger vederbörande redare att bekosta sjömannens resa. (H. B.)

Gotlands Allehanda
Tisdagen 9 Juni 1936
Nr 131

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *