Biograferna.

På Visbybiografen visas för närvarande en utmärkt tysk spionagefilm »En viss herr Gran».
En hemlig ritning i tyska regeringens tjänst blir stulen och förd til Italien, dit »Herr Gran» sändes att återhämta den. Han har tillräckligt många lika djärva konkurrenter om dyrgripen, för att handlingen skall bli nästan olidligt spännande. Spelet är utmärkt på alla händer, Hans Albers, som innehar huvudnallen, har aldrig varit så till sin fördel som i denna film. Då dessutom fotografen mästerligt tillvaratagit varje tillfälle att trolla fram vackra scenerier blir en underhållning av första rang.
— Hansabiografen har också en bra film, fast i annan genre. Den heter »Två människor» och handlar om ett par arbetslösa unga, som mötas i en park en natt och besluta att hålla tillsammans. Det blir en. idyll å la Pinnebergs med ett litet stänk av sentimentalitet, som emellertid behagligt brytes av den manliga kontrahetens ansträngningar att vara strävhårig. Det är de två människornas förhållande till varandra, som fyller filmen, men där bredvid förekomma åtskilliga underhållande intermezzon och tacksamma fysionomier. Filmen förtjänar därför många lovord. Skådespelarne i främsta planet äro Loretta Young och Spencer Tracy. — I ett förspel får man se fartsensationer på motorbanor.
— Biografen »Tre kronor» avslutar sommarsäsongens tältturnéer med det genomroliga svenska lustspelet »Pettersson & Bendel». Någon särskild presentation av filmen behövs knappast, ty de flesta av våra biointresserade läsare torde komma ihåg den sedan visbypremiären. Om tid och platser hänvisas till annons i dagens tidning.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 15 September 1934
N:r 215

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *