Statsanslaget till Visby hamn.

Visby stad har som förut meddelats gått miste om en del av statsanslaget för hamnförbättringsarbetena av den anledningen, att arbetets fullbordande fördröjts avsevärt utöver den tid, som först beräknades och under tiden innestående delen av statsamslaget, 20.000 kr, i enlighet med bestämmelser rörande äldre reservationsanslag omförts till inkomsttitel för i anspråk tagna reservationer. Hamndirektionen har sedan av väg- och vattenbyggnadsstyrelsen anvisats att söka utbekomma motsvarande belopp genom sökandet av nytt anslag för ändamålet.
Hamndirektionen har funnit sie icke utan våda kunnat avvara detta anslag, då dels kostnaden för förbättringsarbetet med icke mindre än 66.933 kr. 5 öre överstigit det beräknade beloppet. 2.450,000 kr., dels det f. n. är nödvändigt att fortast möjligt vidtaga vissa oundgängliga underhållsarbeten, vilka hittills på grund av genomförandet av den stora hamnförbättringsplanen blivit eftersatta och vilka beräknas draga en kostnad av 248,750 kr. Slutligen beräknas kostnaderna för avhiälpande av de svåra skadorna på norra vågbrytaren genom stormen den 15 dec. 1931 till 82,800 kr. Det ovannämda dröjsmålet hade också framkallats av oundgängliga förhållanden i arbetets beskaffenhet och i väderleksförhållandena.
Hamndirektionen hemställer nu hos stadsfullmäktige, att dessa måtte ingå till k. m:t med framställning, att anslaget å 20,000 kr. måtte utanordnas eller om detta ej läte sig göra, nytt anslag till samma belopp måtte beredas staden. Drätselkammaren tillstyrker framställningen.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 november 1932
N:r 258

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *