Spritsmugglaren häktad.

Länsstyrelsen har i dag förordns tyske undersåten Julius Dührkopp, som blivit anhållen härstädes i samband med det stora spritfyndet på Västergarns utholme, skall häktas och han kommer för under dagens lopp att genom stadsfiskalens försorg införpassas till kronohäktet.
Dührkopp har förklarat, att han icke är ägare till den anträffade spriten, utan att han av en spritfirma i Danzigi anställts som navigatör på smugglarfartyget. Han har dock vägrat att lämna närmare upplysningar om denna firma, ty »man är väl ingen Judas», förklarade han vid polisförhöret. Han medger däremot, att han stannat på Gotland för att söka avyttra spriten, dock i medvetande att det icke här på ön skulle finnas avsättning för en så stor spritkvantitet.
Den häktade kommer givetvis att ställas under åtal för införsel till riket av spritpartiet, som utan tvivel kommet betecknas som ett stort parti. Straffet kan lika gärna bliva fängelse som böter, ja t. o. m. straffarbete, varefter det naturligtvis kan väntas, att smugglaren kommer att utvisas ur riket.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 20 oktober 1932
N:r 244

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *