Spritkapet i Västergarn.

Det stora spritkapet på Utholmen i Västergarn har givetvis väckt sensation, på samma gång som man har anledning att gratulera vederbörande tullbevakning till att så snabbt ha lyckats oskadliggöra den »rara» fångsten. Spritpartiet, allt som allt 1,900 liter »extra prima» taggtråd, s. k. XP, d. v. s. exportsprit, 96-procentig, har införts till tullens magasin nere på hamnen, där dunkarna t. v. förvaras för att sedermera överantvardas åt staten. Dunkarna
rymmer, som förut nämts, 10 liter vardera och priset på smugglarmarknaden är 100 kr. per styck, vilket ju icke blir någon liten totalsumma. Det är lätt att räkna ut, att sammanlagda värdet på fångsten är omkr. 20,000 kr. vilka pengar alltså nu stanna här på Gotland för att hamna i utländska smugglares fickor.
Ytterligare 36 dunkar ha påträffats på Utholmen, där hr Dührkop i går kväll vallades. Han är fortfarande i förvar på polisstationen härstädes och kommer sannolikt på tullförvaltarens begäran att häktas under morgondagens lopp. De två fiskare, som bogserade sex spritdunkar till Klintehamn, torde även få efterräkningar att vänta, i det att deras båt event. blir beslagtagen enligt lagen om olovlig befattning eller med införsel av spritdrycker o. s. v.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 19 oktober 1932
N:r 243

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *