Klintehamn anlände helt tidigt i lördags

e. m. från Sandhamn efter att ha varit borta härifrån sedan i måndags middag. Såsom våra läsare redan känna, anlände Klintehamn till Sandhamn först på onsdags morgonen efter en ytterst besvärlig resa, hindrad af de intensiva snöstormar, som rasade under dessa dagar.
Under följande dagar försökte såväl ångaren Tor som Sandhamn att öppna rännan till hufvudstaden, men förgäfves. I torsdags redan finge de order att återvända. Den förra hade då hunnit till Tenö, den senare till skäret Hvita Märren bortom Kanholmarne. Isen, som då skulle genombrytas, var på många ställen 2 fot tjock, sammanfrusen issörja och snö.
Kom så härtill att Express måtte gå, i docka och bli liggande till framåt Mars, och det var ej längre att tänka på att kunna komma upp till Stockholm, hvarför Klintehamn, som bekant, af rederiet erhöll order att afgå hit igen, Så skedde också. Klockan 1 på lördagsnatten afgick ångaren från Sandhamn och började forcera isen som hopat sig derutanför. Kl. 4 på morgonen var man ute i öppet vatten och vid 3-tiden i lördags var Klintehamn, som sagdt, här igen.
Posten hade då på generalpostetyrelsens befallning afgått landvägen till Stockholm och Klintehamns passagerare begåfvo sig också på den långa färden öfvar frusna sund och snöhöljda vägar till resans mål.
Klintehamn afmönstrar nu här sin besättning och kommer att tillevidase blifva liggande i vår hamn, i första hand till dem Express ånyo blir klar att upptaga arbetet med de sega skärgårdsisarne.

Gotlands Allehanda
Måndagen 18 Februari 1889
N:r 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *