Ett hemskt fynd

gjordes härstades i går, i det nämligen i ett knyte påträffades liket af ett nyfödt, efter all sannolikt qväfdt flickobarn.
Kl 8, 15 i går e. m. kom brefbäraren Engqvist in på polisvaktkontoret och omtalde, att han af löjtnanten frih. Åkerhjelm blifvit tillsagd att för polisen anmäla, att i ett hål på venstra sidan af den från studentallén till nordergrafvar ledande porten fans instucket ett hvitt knyte, hvilket Å. märkt då han promenerade genom porten.
Med anledning bäraf begaf sig polls konstapel Boström omedelbart till angifvet ställe och kunde också i den 4—5 fot från marken belägna remnan, som var mycket djup, upptäcka att längst inne befann sig hvad han också antog vara ett knyte. En yngling, O Gardell, som befann sig utanför i grafvarve anropades och understödd af Boström lyckades denna till hälften krypa in i remnan och få ut knytet.
Detta hade till omhölje en ren, hvit handuk, på ett par ställen väl ihopfäst med grof, svart tråd. Denna skars af Der innanför fans ett annat smutsigare skynke och då detta vecklades upp låg deri liket af ett stort och välskapadt flickebarn. Fyndet fördes genast till vaktkontoret.
Som vi nämde ger likets utseende vid handen att barnet blifvit gväfdt, innan det utlagts, ty kroppen har bibehållit sin friska färg, under det hufvndet är blod sprängdt.
Med anledning af fyndet och det dermed sammanhängande brottet har i dag extra rådhusrätt hållits, hvarvid stadsläkaren fick i uppdrag att obducera liket.
— Sedan detta skrifvits är obduktionen sent på middagen verkstäld. Af densamma framgår, att fostret vid födseln varit vid lif, att det är högst ett par, tre dagar gammalt, samt att det icke dödt genom qväfning, utan sannolikast antagligen af köld och bristande omvårdnad vid födseln.
Man tror sig vara barnamörderskan på spåren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *