Från landsbygden.

Burs, 22 Nov.
En meteor, så stor som en större boll med en lång eldqvast eter sig, gick här öfver i dag på morgonen kl. 7. Eldkulan gick i riktningen från öster till vester. Några minuter efter, ännu medan åskådarne stodo och samtalade om fenomenet, hördes en väldig knall såsom af hård åska.

Till Amerika reste i förra veckan härifrån eju stycken af socknens raskaste unge män.
Genom denna ständiga utvandring ha jordbrukarne rätt svårt att få tjenare.

Strömmingsfisket har varit rätt gilvande de senare nätterna, stundom 70 till 80 valar på man, hvilket varit en god dags- eller kanske rättare nattpenning, då strömmingen betingat ett pris af 33 till 37 öre valen.

Lärbro, 22 Nov.
Lärbro sockens kreatursförsäkringsförening är namnet på en institation, som nyligen bildats härstädes. Redan länge har man insett att en sådan förening skulle vara kommunen till gagn på grund af de låga premier, som skola kunna bestämmas för delägare i densamma. Och då nu de vid ett föregående sammanträde i detta syfte såsom minimisamma för af samtliga medlemmarne tagna försäkringar bestämda 40,000 kronor vore öfvertecknade, har föreningen, som sagdt, nu konstituerat sig, för att träda i verksamhet så fort som möjligt. Genom en ringa årsafgift för hvarje 100-tal kronor, för hvilka försäkring tagits, samt vid förefallande utbetalning af ersättningarne genom vissa örens uttaxering för hvarje 10-tal kronor af försäkringssumma, skall föreningen kunna lemna sina delägare en valuta, proportionsvis större, än säkerligen någon annan af våra allmänna försäkringsanstalter.
Liknande föreningar lära på några ställen vara bildade på södra delen af ön; men på den norra är Lärbro kommun oss veterligen den förste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *