Från sjön.

— Franska jernskeppet »Chesseur», på resa från Gefle till Hoglénd: med last af trävaror, grundstötte i måndags vid Ösby på Ölands östra kust. Fartyget är vattenfyldt. Bergningeåugare har afgått till strandningsstället.
fö— Rörande sjöolyckan vid Helsivgör då ångaren »Kurir» sammanstötte med skeppet »Rex» hvarvid den förstnämde sjönk, har en af de räddade från ångaren »Kurir» berättat: »Jag låg och sof, då jag plötsligt blef kastad ut ur kojen med en våldsam stöt. Jag hörde skrik och bade känsla af att fartyget sjönk. Jag sprang upp och kände vattnet hvälfva sig omkring oss. Det var ångarens för som långsamt gick till botten. I den vildaste förvirring fiugo vi båten nedfirad och satte ut, men alltför sent. Vi hade knapt kommit ett par famnar från vårt goda fartyg, förrän det plötsligt vände sig — vi hörde stenarne rassla rundtom i lasten — och med klagande och suckande ljud gick till botten. Vår båt rycktss med och jag vet icke mera hvad som skedde, Jag kände huru jag i strömhvirfveln blef gripen af en hand som åter la och bönfallande räcktes upp i vädret, tills den hastigt blef borta. Jag] höll mig på en åra, till dess räddningsbåten från barken blef utsatt och jag var räddad. Min kapten, fyra män och två qvinnor blefvo dernere, Jag glömmer aldrig den natten».
Enligt politiken var kapten Broström endast 26 år gammal. De öfriga drunknade äro: maskinisten Olsson, eldarea Classon, jungman Johan, lättmatrosen Hultgren, restauratrisen E. Norberg och kökspigan Alma som var från Norge.
Då olyckan skedde var det stjernklar natt.
Ett privattelegram omtalar att man i måndagsqväll fick upp två lik, nämligen af norska flickan Alma och jungmannen Johan, hvars efternamn ännu icke är bekant. De höllo hvarandra krampaktigt omfamnade och kunde knappast lösgöras från dödens famntag. Man söker ifrigt efter de andra Jliken, Den sjunkna ångarens master resa sig högt öfver vattenytan. Man har derför lagt ut en lanternebåt för att varna fartygen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *