Från sjön.

— Ryska skonaren Anna Viktoria; kapten Bährsing, som 80 sistlidne Oktober anlände till Stockholm med salt från Cette, har på denna resa användt den i förhållande till väglängden troligen ännu oupphunna tiden af endast 180 dagar. Till Gibraltar tog färden en tid af 6 veckor, hvarefter de flesta af de öfriga 20 veckorna tillbringats på Atlanten.
Dover och Köbenhavn hade under resan anlöpts ; den förra platsen för proviantering och den senare för seglens iståndsättande.
— Skonerten Orion, kapten Svensson, hemma i Sölvesborg, från Ystad till Kotka i barlast, har till sjös på höjden af Gotland hafc mycket svårt väder och 20 Okt. med läcka och med förlust af segel inlupit till Karlshamn för att reparera.
— Barkskeppet ’Kosmos, hemmahörande i Arendal och kommande från Skellefteå till Piymouth med trälast, strandade 29 Okt. på Anholts södra ref. Besättningen räddades af fiskare och landsattes i Helsingör.
— Engelska ångfartyget Brooklands, som för en tid sedan strandade å Dagerort, men sedermera togs flott, har på lördags morgon, bogseradt af ryska bergningsångfartyget Dwina, kommit till Stockholm för att intagas i docka och reparera lidna skador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *