En mycket angenäm afton

bereddes oss i går af herr Emil Pulchau med sällskap, hvilken i går för första gåvgen uppträdde å stadshotellets salong, der den lilla teatern för tillfället var uppsatt. Publiken var efter våra förhållanden talrik.
Programmet var förvåvansvärdt rikt och dertill omväxlande. Det upptog icke mindre än ett trettiotal nummer. Herr P. har tydligen föresatt sig, att publiken icke skall hinna att ha långsamt en enda minut.
Fröken Netzler, en nybörjerska i facket, visade sig vara en täck och behaglig ung dam, begåfvad med en stark och särskildt i det högre registret fyllig och vacker röst, hvilken blott väntar på omsorgsfull utbildning 1tör att säkerligen blifva något. Hon föredrog i går afton en mängd nummer, en del seriösa, en del mera uppsluppna, och belönades med starka applåder.
Herr Palchau ådagalade stor säkerhet på alla områden; vare sig han uppträdde som deklamwatör, vissångare, burleskomiker eller historisberättare. Särskildt i denna sistnämda genre, som vi aldrig förut haft tillfälle att åhöra från tribuaen eller scenen, visade han prof på en utmärkt berättaretalang. Också han inhöstade rikligt bifall.
Fröken Lindroth föredrog en del so!onummer samt ackompanjerade på ett sätt, som visade, att hon höjer sig betydligt öfver den vanliga nivån.
Hvad som icke minst bidrog till sällskapets framgång var elegansen i uppträdandet. Kostymerna voro utsökt fina, för att icke säga öfverdådiga, och detta lär bli fallet i ännu högre grad i afton, då br Palchau uppträder som bellmanssångare, i hvilken egenskap han varit och är en känd förmåga inem det högt lysande sällskapet Par Bricol. De bellmanskostymer hr P. använder äro in i minsta detalj kopierade efter de verkliga, som fianas tillvaratagna efter den odödlige sångaren.
Till sist må det tillåtas oss att göra ett par små anmärkningar. Soaréerna skulle bestämdt vinna på om fröken Lindroth icke fullt så mycketanvände pedalen och herr Palchau i sina starka scener något modererade rösten, ty akustiken i den lilla salen visade sig i går afton, att ett för starkt forcerande gör det svårt att höra väl.
Sällskapet uppträder äfven i morgon och om söndag med ständigt nytt program.
Säkert skulle den del af publiken, som icke besöker stadshotellet, vara tacksam, om hr P. någon dag i nästa vecka ville gifva en billighetssoaré å goodtemplarsalen vid Mellangatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *