Från landsbygden. Etelhem.

ETELHEM, 22 maj.
Pingstdagen ägde konfirmationsavsiutning rum i kyrridån, med årets konfirmander efter gudsjänstens slut. Pastor Videgren som under tiden förut varit barnens lärare förrättade även avslutningen. Han har under tiden gjort sig mycket omtyckt bland barnen, såväl som av äldre. Biblar utdelades också som minnesgåvor åt konfirmanderna.
Bröllop firades samma dag i det att fröken Vega Hägg sammanvigdes med hr Ernst Ohlsson från Hörsne. Vigseln som förrättades av pastor Videgren fick en synnerligen högtidlig prägel. Efter avslutningen med konfirmanderna ankom bröllopsföljet till kyrkan, som till trängsel var fylld med folk.
Efter vigselns slut återvände bröllopsföljet till brudens hem vid Bara där högtidligheterna fortsatte. En ansenlig massa skådelystna hade på kvällen samlat sig för att se bruk. Det hela gynnades även av det vackraste sommarväder.

Aftonunderhållning hölls annandag pingot i missionslokalen. För underhållningen svarade pastorsfamiljen Nilsson från Ljugern på ett utmärkt sätt. Programmet som var väl uppsatt upptog solosång till guitarr och orgel och ett vackert musikstycke. Pastor Nilsson talade även påver en av dagens texter och Märta deklamerade en dikt »Filip och hams hund». Publiken, som dock ej var så stor var säkerligen tacksam för stunden. Behållningen som tillföll verksamheten på platsen uppgick till kronor 17:70.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 24 Maj 1923
N:r 117

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *