Från landsbygden. Garda.

GARDA, 23 maj.
Pingsthelgen är nu tillända och åtarstår att konstatera att den förflutit lugnets tecken, både i det andliga och världsliga. Enda förströelsen var konserten i kyrkan pingstdagen av hrr Tofften—Kjellberg, vilka på ett förtjänstfullt sätt utförde en det sängen. Särskilt ett par av duetterna voro högst anslående. Konserten var besökt av ett hundratal åhörare.
Konfirmation av årets läsbarn skedde i Etelhems kyrka pingstdagen. En stor del åhörare övervoro akten som leddes av barnens lärare pastor K. A. Widegren från Endre. Andradag pingst begick den unga skaran Herrens heliga nattvard i Alskog kyrka.
Vårbruket är ännu ej avslutat härute. En del vårsäd och frösådd återstår, och som väderleken är gynnsam, med små renskurar då och då, är att hoppas att skörden blir god. Det vi nu vänta på är värmen, som skall sätta fart i det hela.
Träningen i gotlandsidrotterna pärk och va på är i full gång härute, far att kunna uppta kampen i sommar. För bollspelarna gäller det att behålla sitt mästerskap, trots det de mistat sin pärkkarl sedan i fjot sommar.
Agapetus.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 23 Maj 1923
N:r 116

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *