Från Visby horisont.

Kneippbyn under ny regim,
är den senaste nyheten på sommarsäsongshorisonten. Därmed är icke sagt att dr Kallenberg dragit sig tillbaka, utan står han alltjämt som någon slags »lelle faciet» där ute, den som skall göra’t, ty Kneippbyn är och bär ju vara främst den nervkurort, den från börar, var avleda att vara. Att den de senaste åren blivit något annat beror ju på många orsaker, men då nu i år man fått ny ledare där ute, får man väl att dr Kallenberg och direktör Backhalm tillsammans förmå uträtta något för att få fram det riktiga, Kneippbyn.
Något som Kneippbyn länge behövt blir i dagarne förverkligat, i det att elektrisk belysning för närvarande inledes och snart väntas färdig. Dansbanan, eller som den nu kallas, societetssalongen, står även i år under fru Anme Nilssons ledning, Det kan nu icke hjälpas, att det ärr denna paviljong som är sen ömma punkten på Kneippbyn, och att här hålla den gyllene mededelvägen, är naturligtvis mycket svårt. Man må dock hoppas, att de anstalter man till sommaren ämnar företaga för att hålla platsens nivå uppe tilt något annat an en ren nöjesplats även skall lyckas.
För restauranten har direktör Backholm engagerat en kvartett Visbymusakar, bestående av Reginabiografens trio förstärkt med hr Fäldt från infanteriregementet. Restauranten har alltså fått ett litet gott kapell. Nere på dansbanan spelar hrr Lennarz och Åhlund.
Kneippbyn öppnades för året pingstdagarne, och redan första dagarne 1 juni väntas den första gruppen gäster på ett 10-tal personer. En ny regim och ny ledning har Kneippbyn länge väntat på. När den nu kommit skola vi hoppas den också lyckas i sitt uppsåt att av de senare årens Kneippbyn skapa en Kneippbyn rediviva, skapa en ny epok för den nervkuranstalt, varåt dr Kallenberg under en lång fäljd av år ägnat sina krafter. Kneippbyn men sitt vackra läge, sin goda restaurant bör i främsta rummet vara en vilo- och kurort i stället för – förlåt ordet – ett Tivoli. Kan nya regimen här skapa en förändring kommer denna säkert att hälsas med glädje även av Visbyborna.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 22 Maj 1923
N:r 115

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *