Från landsbygden.

Stånga, 26 Okt.
En sorglig händelse timade häromdagen vid Tjengvide i Stånga, då fyråriga flickan Augusta Vilhelmina, dotter till L. Pettersson derstädes, föll i en brunn och drunknade.
Flickan, jämte en liten gosse, lär ha lekt på gården, då den lille gossen om en stund kom och berättade att »Mina flyter i brunnen».
Alla försök företogos genast att återkalla den lilla till lif men förgäfves. Man tänke sig modrens sorg, då hon fick mottaga sin lilla älskling död. Händelsen är så mycket sorgliga för den stackars modren som hennes man vårdas på hospitalet för sinnessjuka.

Dödsfall i Amerika.
Enligt hit anländ skrifvelse har i norra Amerika arbetskarlen Karl Pettersson från Lindarfve i Burs genom olyckshändelse derstädes 26 sistlidne Sept.
omkommit. Pettersson efterlemnar hustru och barn i mycket torftiga omständigheter.

Ute i fisksocknarne
har man nu en lång tid lidit brist på strömming, hvarför man måst köpa den jämförelsevis dyra sillen i stället; men nu tyckes Neptun ha kommit att röra i vattnet och drifvit strömmingen åt land, ty i går natt hade somliga fiskare ända till 70 valar.

De sista kornstackarne
kommo under tak igår. Så sent inbergad skörd har ej inträffat på många år. Ännu i dag har en och annan synts krypa på knä i potatisåkrarne.

Norra Gotland, 27 Okt.
En vådlig körsven.
Då en hemmansägare norrifrån, stadd på hemfärd i tisdags afton, vid 6-tiden befan sig ungefär 3 3/4 fjerdingsväg från staden, upphans en vrånghäck, dragen af 2 mörkbruna hästar, hvaraf den ena hade bläs. I vagnen befunno sig två personer — körsvennen, en ung Jljuslätt karl med mustascher, och en qvinna. Den upphunna förbikördes, men i förargelsen häröfver roade sig denne med att hålla så nära den nyss förbifarande, att på 1/8 mil hvarje ögonblick tistelstången tog den före varandes bakkarm. Som dennå sport ingalunda var angenäm för vår resenär, försökte han omkring 1/2 fjärdingsväg att undfly detta tilltag. Utan resultat! Den efterföljande dref sina hästar till den vildaste fart, och alltjämt skedde samma manöver med tistelstången. Utan lust att spränga sina hästar eller knuffas i diket, förde vår hemmansägare sina hästar åt sidan samt bad den efterföljande köra förbi — en sak, som denne besvarade med att styra sina hästar så, att antingen tistelstången träffade ena vagnsbjulets ekrar eller den efterföljandes venstra framhjul träffade förevarandes bakhjul och kastade karmen öfver ända. Hästarne togo genast i sken; dragande sjelfva vagnen, under det att karmen blef liggande på landsvägen jämte skjutsbonden och en annan médåkande. Bäggeskadade sig. Skjutsbonden blef totalt söndertrasad i ansigtet, som är nästan ett stort svullet sår; han är nu sängliggande; den medåkande stupade öfver landsvägskanten samt fick hål i hufvudet och högra delen af ansigtet skamfiladt. De skenande hästarna fasttogos först i slutet af Lummelunda.
Den lymmelaktige förorsakaren af detta faon för godt att i villervallan försvinna i skogen (antagligen på Saltholmsvägen); dock hoppas man komma honom på spåren. Det ser ut gom om här ej föreligger något nytt elag af illdåd, utan ett planlagdt och flere gånger förut med fördel användt.

Gotlands Allehanda
Måndagen 29 Oktober 1888
N:r 87

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *