Sällskapet Jultomtarne

firade i går afton i goodtemplarsalen vid Mellangatan sin sedvanliga årsfest, hvilken deana gång på grund af helsoförbållandena i staden blifvit något uppskjutep. Salen var rikt upplyst och prydd med flaggor; midt på golfvet strålade en vacker julgran. Vid femtiden samlades »tomtarne», som erhållit fullständig beklädnad, och undfägnades med kaffe och rikligt med »doppa», hvarefter de till ett antal af 26 uppgående barnen af ett par direktionsledamöter ledsagades ut i salen och stäldes upp, gossarne på ena sidan om granen, flickorna på den andra. Ordföranden, borg: mästar Een, helsade nu de små välkomna, och önskade, att de, trots det julhelgen redan var sin kos, ändå skulle kunna njuta af juleglädje. Ty julfröjden är ej inskränkt till en viss tid af året — i barnabjertat kan julen firas hvarje dag. Till hvart och ett af barnen öfverlemnades ett exemplar af Nya Testamentet med Psaltaren, skänkta af några utom föreningen stående barnavänner.
Härefter vidtogs ringdansen kring granen och både barn och äldre svängde muntert krisg till klockan blef 1/2 8. Pastor Söderberg höll då ett litet afslutningstal till barnen och ett par psalmverser afejöngos. Sedan tågado de små med sina mödrar en trappa upp, der de alla samtliga undfängnades med stora esmörgåsar samt gröt och mjölk. Små presensenter, bestående af bullar och åtskilligt »namnam> fingo de taga med sig hem.
På de från basaren i somras öfverblifna sakerna arrangerades under aftonen ett litet lotteri jämte auktion, hvilket inbragte 22 kronor 55 öre.
Omkring 200 personer hade infunnit sig vid festen.

Gotlands Allehanda
Fredagen 20 Januari 1888
N:r 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *