Födelsedagar.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på måndag hemmansägaren Oskar Jakobsson, Rofinds i Vamlingbo. Jubilaren, som är född vid Rofinds, är känd som en duktig lantbrukare. Han har även innehaft en del förtroendeuppdrag inom kommunen.
— Sjuttiofem år fyller på måndag fru Elin Larsson, Kysings i Vall. Hon är maka till förre lantbrukaren Sigurd Larsson.

SJUTTIO ÅR fyller på måndag förre reparatören Gunnar Klint, Pejnarve i Levide. K., som i yngre dagar var byggnadssnickare, innehade sedan i många år en större reparationsverkstad, som han drev med energi och kunnighet med reparationer av bilar, traktorer och andra maskiner.

SEXTIO ÅR fyller på måndag hemmansägaren Hjalmar Edberg, Klinte i Boge.
— På måndag fyller linjearbetaren vid Visby stads elverk Gösta Nordvall, Visborgsgatan 27 i Visby, sextio år.
Sextioåringen, som är född i Stockhokmn, har tidigare arbetat vid Rute cement och vid Visby cementiabrik samt även varit verksam inom byggnadsfacket i Visby. Sedan 1929 är han anställd vid elverket. Jubilaren har fått mottaga en del uppdrag, bl. a. som sekreterare, kassör och revisor i olika fackföreningar. Han är också en intresserad nykterhetsman. Hans hobbies är trädgårdsskötsel och litteratur.

FEMTIO ÅR fyller på måndag arbetförmannen Martin Gothberg, Laxarve i Boge. Han är född i Boge och här innehaft olika anställningar inom byggnadsfacket, bl. a. som verkmästare. Vid Skånska cementgjuteriet var han verksam i tio år. Sedan 1956 är han anställd vid Visby stads byggnadskontor som arbetsförman. I Boge har han innehaft en del förtroendeposter, bl. a. som ledamot av kommunalfullmäktige, kommunalnämnden, skolstyrelsen och kristidsnämnden. I Boge byggnadsförening är han sedan 1937 kassör.

Gotlänningen
Fredagen 7 November 1958
N:r 258 B. Årgång 74.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *