I sitt sjuttionde år

ingick i dag lektor Karl Johan Bergman, stadsfullmäktiges och landstingets ordförande.
Med anledning deraf har han idag uppvaktats af den förra korporationen, hvars talan vid hinder på grund af bortovaro för vice ordf. fördes af fallmäktiges ålderspresident auditör Evgström, som frambar fullmäktiges lyckönskningar och tillönskade jubilaren att ävnu många år med helsa och oförminskade krafter få utveckla samma unit och samma omtanke som hittills till samhällets gagn.
Djupt rörd tackade lektor Bergman för den visade hyllningen. De borde icke undra, om sjuttio&ringen saknade ord att uttrycka sin glädje öfver de välvilliga orden, men tacken vore icke mindre varm om den än framfördes med brutna ljud.
I denna krets såge han idel gamla bekanta, som ofta träffades, ofta meddelade sig med hvarandra und«r rådslag om samhällets frågor och som vore vana att höra sanningens osminkade språk. Detta borde de också idag höra och. det vore, att han icke förtjent denna uppmärkssmhet. Han toge den icke åt sig, men han toxe åt sig och han bekölle den välvilja, som dikterat de till honom stälda vänliga orden. Desna dag vore för honom i hans hem en glädjens, hoppets och löftets dag. Fullmäktige liksom andras besök gjorde den tillika till en oförgätlig bemärkelsedag, en hedersdag. Haus nya år hade börjat med vittnesbörd om vänskap, välvilja och deltagande och hans hopp vore att på återstående dager få vara innesluten i samma bevågenhet. Han önskade dem alla att få upplefva minst samma ålder till glädje för deras närmaste och till fromma för samhället.
— Förat på dagen hade lektor B. mottagit uppvaktniog af skol- och ecklesiastikstaten, hvars talan fördes af biskop v. Schéele på det tungomål, i hvars kännedom lektor B. vid härvarande läroverk handleder den uppväxande ungdomen.
— I afton sammanviges i lektor B:s hem hans dotter Emy med lektor Nils Höjer.

Gotlands Allehanda
Fredagen 8 Juni 1887
N:r 54.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *