Från sjön.

Österrikiska barkskeppet Mosor ska Vila, kapten Storff, strandade i förra veckan, då det under styf bris och hög sjögång skulle inlöpa å Haparanda redd, å klipporna der utanför.
— Bergningsångaren Assistant, som för någon tid sedan törnade på ett 5-fotsgrund i närheten af ön Penisari i Finska viken och erhöll så svåra skador i bottnen, att fartyget fyldes med vatten, har 5 dennes tagits af grund af bergnings- och dykeribolaget Neptuus ångfartyg Belos och infördes i söndags till Kotka för provisionel tätning af bottenskadorna, hvarefter Belos kommer att bogsera assistant till Stockholm för reparation.
— Från Steckholm skrifves i tisdags: Engelska ångaren Spark, som för en tid sedan intogs i stora dockan & Beckholmen för att reparera, utlöpte den 6 dennes på aftonen och började genast intaga den der upplagda lasten, bestående af jern och trävirke, för att dermed afgå till England.
Vid Stora Höggarns östra udde sjönk i söndags förmiddag, strax efter sedan Ångfartyget Vaxholm passerat, en skuta hårdt lastad med gödsel. Masttoppen med sin vimpel och bommen synas öfver vattnet till varning för sjöfarande.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 11 Juni 1886
N:r 47.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *