En förbättring i postgång

är ett steg framåt i utveckling. Och Gotland tager denna vinter med ens ettstort sådant steg framåt: från post två gånger i veckan till fyra. För att emellertid den fördel, som häraf uppstår, icke skulle komma att gälla endast Visby, har, som bekant, länsstyrelsen hemstält om ökning af landtposternas antal särskildt de till hamnarne. Postmästaren i Visby, som haft deona fråga till beredning, tillsty:kte i skrifvelse, som afgick i går, den gjorda framställningen. Vi kunna väl alltså hop: pas, att från poststyrelsen få emotse denna pyårsgåfva.
I sammanhang härmed har postmästare Wallander äfvenledes tillstyrkt den gjorda framställningen om att Svfias ankomstdagar måtte ändras till måndagar, onsdagar och fredagar.
Beträffande åter tiderna för postkontorets öppethällande har postmästaren icke ansett behofvet kräfva kontorets öppethållande hela dagarne, men han har i stället föreslagit en reform, som afbjelper de olägenheter, hvilka uppstått deraf att kontoret hållits stängdt kl. 1—3 e. m. Med Sofias vanliga ankomstid så der vid 12:tiden har nämligen inträffat, att personer, som hämta sin post, icke kunnat utfå denna förr än kl. 3 e. m. Nu har derför af postmästare W. föreslagits, att postkontoret skulle hållas öppet till kl. 3 e. m., men vara stängdt kl. 3—5.
Och med äfven denna reform för ögoaoen la vi allt skäl att vara bolåtue med den utveckling i våra postförhållanden, som beteckna öfvergången mellan 1885 och 1886.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 24 December 1885
N:r 103.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *