Från sjön.

Helsingborgsbriggen Veritas med last af battens strandade natten till sistl. lördag å grundet Britterna på Gotlands östra kust. Fartyget kom med egen hjelp flott i tisdags på morgonen och forsatte resan
— »Ellida» kapten Pettersson, afgick 2 dennes från Traveminde till Visby.
— Götteborgsångaren » Willie», som strandat utanför Före på Öland, anses blifva vrak.
Den seuaste stormen har dessutom betydligt försvårat bergningsarbetet. Dykeribolaget Neptuns ångare Poseidon har under 14 dagars tid varit sysselsatt med räddningsarbetet, ehuru ännu utan framgång. Peseidon ankom till Oskarshamn i söndags med ångaren »Willies» inventarier och ämnar, så fort väderleken det tillåter, tillsammans med dykeriångaren Hero, som aukom till Oskarshamn från Stockholm i söndags, åter begifva sig till straudningsstället för att om möjligt berga den mycket svårt sönderslagna ångaren.
Största delen af lasten har ilandförts på Öland; endast däckslasten har förts till Oskarghamn.
— Ealigt Börsen Halle har barkskeppet »Ida», kapten Nordfeldt, hemma i Helsingborg, på resa från Kap Hayti till Riga med blåträd, strandat natten till 4 sistl. Juli på Molasses Key, Caicos (Vestindien). Då fartyget befaun sig i ett mycket farligt läge och var utsatt för att sönderslås af första uppstående storm, ansågs vara bäst att genast anställa auktion å det samma jämte last. Segel, tågvirke m. fl. inventarier hafva förts till Grand Trunk och sedan försålts.
— Skonerten »Farlair», Peterhead, destinerad från Lerwick till Helsingör med sill, strandade i söndags natt på Hallands Väderö.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 7 Augusti 1885
N:r 63.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *