Stadsfullmäktige

hade i tisdags sammanträde för September månad, hvarvid till ledamöter uti komitén för städernas bolag till brandförsäkring af lösegendom återvaldes hr J. A. Bergenstjerna, P. A. Hellgren, S. J. Berg och J. K. Krysen, samt nyvaldes havdl. Alfr. Palm.
— Uti hamndirektionen invaldes hr L. Wedin efter hr G. Wikström, som flyttat från orten.
— En längre och liflig öfverläggning utspann sig rörande förslaget om inrätta det af ett provisoriskt sjukhus, afsedt att mottaga de första kolerasjuka, derest sådan sjukdom här skulle yppa sig. I allmänhet syntes man vara af den åsigten, att den föreslagna, staden tillhöriga lägenheten norr om staden vore för ändamålet otillräcklig, om icke der provisoriskt uppfördes tvättstuga och kök, hvilket senare ock vardt fullmäktiges beslut.
I sammanhang härmed och för att om möjligt bringa till lösning den förut på tal bragta frågan om att skaffa staden ett annat epidemisjukhus än det nu för sådant ändamål upplåtna gamla gymnasiihuset vid Strandgatan, erhöll drätselkammaren i uppdrag att framlägga förslag till försäljning af det nuvarande sjukhuset och eventuelt anskaffande af nytt sådant för de derför influtna medlen.
— Förslaget till bestämmelsen rörande lastning af kalk vid hamnen förklarades tillsvidare hvilande och frågan om S:t Karins torn hänsköts till drätselkammaren.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 12 September 1884
N:r 74.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *