Från sjön.

Skonertskeppet Vänersborg, kapten Magnusson, som strandat utanför Landskrona, togs i fredags flott af bergningsångare och inbogserades till nämda stad.
— Från danska ön Lesö skrifves, att det ena af de på nordvestrefvet under senaste starka storm strandade fartygen antages vara en holländsk skonert; den ligger med bottnen i vädret och tyckes vara lastad med hafre. Det andra fartyget var en brigg, som blef totalt sönderslagen. Bägge besättningarne hafva efter all sannolikhet funnit döden i vågorna.
— I Bergqvara hemmahörande skonerten Emma, kapten Pettersson, på resa från Hartlepool till Simrishamn med last af stenkol, har läck och med bräckt rigg måst ingå till Ystad för att lossa och reparera.
— Kalmarbriggen Maurits, kapten Molander, På resa från Sund till Antwerpen med last af jern och trä har måst ingå till Vestervik, enär fartyget blifvit läck och erhållit skadad rigg.
— Från Gefle skrefs i måndags: »Isen ligger pu i vår hamn, så långt ögat kan se från Nyhamn, hvarest man i går på isen gick i land från dervarande fartyg. Bogserångare hålla dock öppet vatten för in- och ut-gående fartyg.» — Ångfartyget »Johan Tillberg», som i söndags grundstötte i Stockholms skärgård, har flottagits medels pråmar och ingått till Furusund. Fartyget var på resa till Gefle med råglast.
— Ums elf isbetäcktes redan för tvänne veckor sedan ssmt är nu fullt körbar.
—Engelska ångfartyget Ballater, fördt af kapten Innes, hemma i Aberdeen, har 19 dennes sprungit läck i akterrummet och med akterdelen af-fartyget sjunkit i Libau hamn med innehafvande hafrelast. Bergnings- och dykeribolaget Neptunus ångfartyg Eol är reqvireradt och ditgånget för att upptaga fartyget.
— Norska skeppet Atterdag, kapten Olsen, strandade på resa från Gefle till London med last af trä, i tisdags & Billan, telegraferas från Gefle. Besättningen är täddad, men fartyget är vrak.
— Enligt telegram af 17 dennes från Sorobaja har norska barkskeppet Bjarke, destineradt till Stockholm, totalt förolyckats i närheten af Bali å Afrikas vestkust. Besättningen är räddad och landsatt vid Bodeling.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 24 November 1882
N:r 94

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *