Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR uppnår f. hemmansägaren Fredrik Lindbom i Lärbro den 21 dec. Född Lärbro har han varit lantbrukare vid Vikers, men sålde sin gård för åtskilliga år sedan och bor nu i en villa. vid vägen till Staplebacke. För sina år är det en ovanligt vital och rörlig mäniska med alla sinnen i bästa funktion och ett minne som icke klickar för gamla upplevelser och erfarenheter. Han är en av dessa människor som förunnats att uppnå hög ålder med gosselynnet i behåll.

ÅTTIO ÅR fyller på lördag fru Emma Nordström, maka till lantbrukaren Julius Nordström, Stenstugu i Bunge.

SJUTTIO ÅR fyller på fredag hemäg. Johan Johansson, Sandarve i Fardhem. Han är född vid Sandarve, vilken gård han på sin tid övertog efter föräldrarna.

SEXTIO ÅR fyller på lördag muraren Konrad Pettersson, Gumbalde i Stånga. Sextioåringen, som är född i Lye men i många år varit bosatt i Stånga, är mycket anlitad i sitt yrke och har gjort sig känd som en duktig yrkesman. Han är också energisk och samvetsgrann i sitt arbete.

Sextio år fyller på söndag fru Ester Svensson, maka till stuveriarbetaren Frits Svensson, Tranhusgatan 33, Visby. Hon är född i Madesjö församling i Kalmar län.

FEMTIO ÅR fyller på lördag fru Frida Bäckström, maka till lantbrukaren Karl Bäckström, Stenstugu i Stenkyrka. Jubilaren, som är född vid Ostergårda i samma socken, har gjort sig känd som en duktig kvinna. Hon svarar bl. a. för bastun i socknen.

Hemmansägaren och kyrkvärden Josef Olsson, Stora Havor i Hablingbo, fyller på lördag femtio år. Han är född vid Havor, vilken gård han övertagit efter föräldrarna för åtskilliga år sedan.

Femtio år fyller i morgon lantbr. Harry Hallberg, Havor i Havdhem.

I morgon fyller fru Ingeborg Norman, maka till stenarb. Einar Norman, Utbunge i Bunge, femtio år. Hon är född på Fårö.

På lördag fyller tryckaren vid Gotlands Allehanda O. F. Andersson, Smedjegatan 5, Visby, femtio år. Han år en duktig yrkesman och har vidare gjort sig känd som en god och intresserad skytt. Sedan flera år tillhör han styrelsen i Visby skyttegille.

På lördag fyller grovarb. Jarl Erik Emil Johansson, Norra Murgatan 25, Visby, femtio år.

Femtio år fyller på söndag fru Berta Liljegren, maka till hemmansäg. Emrik Liljegren, St. Österryftes i Fole. Hon är född i Visby och har gjort sig känd som en duktig hemmets kvinna. Sedan flera år är hon en intresserad medlem av SLKF och Röda korset.

På söndag fyller fru Hildur Karlsson, maka till lantbrukaren Knut Karlsson, Suderbys i Atlingbo, femtio år.

Gotlänningen
Onsdagen den 17 December 1952
Nr 293

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *