Födelsedagar

SJUTTIOFEM ÅR fyller på måndag f. hemmansäg. Jakob Olofsson, Sallmunds i Hamra. Han är född i Hamra och ingick äktenskap 1899 med Anna Pettersson. I över trettio år har han varit kyrkvärd, en befattning som han skött på ett troget sätt, då han sällan varit borta från kyrkan någon söndag. Sonen, Arvid, har nu övertagit gården och har även övertagit kyrkvärdsbefattningen.

På söndag fyller änkefru Hulda Kristoffersson, Liffride i Stånga, sjuttiofem år.

SEXTIO ÅR fyller den 17 dennes fru Ellen Ahlqvist, maka till lantbr. Arthur Ahlqvist, Nyhamn i Lärbro. Fru Ahlqvist är född vid Skymnings i Fleringe men kom till Lärbro för ett fyrtiotal år sedan. Hon har gjort sig känd för vänlighet och hjälpsamhet och är en stor barnavän. Med stort hushåll har hon också alltid varit en god husmor.

FEMTIO ÅR fyller på söndag fru Ester Lundin, Kauparve i Rute. Hon är maka till lantbr. Melker Lundin. I många år har hon tillhört kyrkliga syföreningen, SLKF och lottakåren. Hon har gjort sig känd som en duktig hemmets kvinna och snäll och präktig har hon fått många vänner.

På söndag fyller hem.-äg. Ragnar Ryström, Hägelsarve i Ekeby, femtio år. Han är född ivd Tollby i Fole, där han brukat fädernegården. Vid giftermål 1928 köpte han en gård vid Rystes i Fole som han hade till 1937, då han köpte en gård i Ekeby. I yngre dagar var han en intresserad utövare av vanpasporten. Inom jordbruket är han särskilt intreseserad av djur. Han är medlem i RLF-avdelningen.

Gotlänningen
Torsdagen 14 augusti 1952
Nr 186

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.