Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på torsdag förre hemmansägaren Gunnar Gardell, Margsarve i Norrlanda. Han har tidigare innehaft en gård vid Björke i Norrlanda.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på torsdag förre hemmansägaren Olof Pettersson, Ringome i Mästerby. Han har även varit smedmästare och som sådan varit synnerligen anlitad av ortsbefolkningen. Numera har han överlämnat såväl gården som smidesrörelsen till en son.

Sjuttiofem år fyller på torsdag f. hemmansägaren Ida Hammarström, Hammars, Fårö.

SEXTIO ÅR fyller på torsdag fru Anna Isberg, Nickarve i Hejdeby. Sextioåringen, som är maka till lantbrukaren Oskar Isberg, tillhör baptistförsamlingen. Hon har gjort sig känd som en präktig och duktig kvinna.

På torsdag fyller fru Julia Pettersson, Rondarve i Eksta, sextio år. Hon är född i Eksta och maka till hr Gustav Pettersson.

Femtio år fyller på torsdag fru Maria Fredin, Nygårds i Garda. Hon är född i Dalhem och maka till lantbrukaren Inelius Fredin. Jubilaren är ansluten till missionsförsamlingen.

FEMTIO ÅR fyller på torsdag hemmansägaren Axel Wessman, Bobbenarve i Öja. Han är född i Öja och övertog fädernegården 1930, som varit i släkten sedan 1860. Jubilaren som varit ledamot i fattigvårdsstyrelsen, skolrådet och Burgsviks mejeriförening, har nu dragit sig tillbaka från de kommunala uppdragen och ägnair sig helt åt jordbruket. Han är en glad och trevlig karl och har gjort sig omtyckt av alla. Han är medlem i missionsförsamlingen.

Sjuttiofem år fyller i dag förre diversearbetaren Olof Vilhelm Nordell, Hagbylund 7 i Visby.

Gotlänningen
Tisdagen 22 Juli 1952
Nr 166

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *