Sensationell vändning i trafikolyckan vid Svejde.

Ett tappat bensinlock blev ett av de fällande bevisen vid en trafikolycka som inträffade på torsdagskvällen vid Svedje, då 13-årige Torulf Lind blev skadad av en bil, som »sedan lämnade platsen». Det var nämligen den bilförare som tog upp pojken och sedan anmälde saken, som var den som orsakat olyckan. Det var först när bevisen lades på bordet som han gick med på att det var han som vållat olyckan.
Vid Visbypolisens undersökningar på olycksplatsen hittade man ett lock till, en bensintank och man gjorde undersökningar för att hitta den biltyp till vilken locket passade. Men när man undersökte anmälarens bil närmare visade det sig att locket härrörde sig därifrån. Den påkörde pojken uppgav också, att han för sin del bara hade sett en bil.
När bevisen blev så starka föll bilföraren till föga och erkände att det var han som vållat olyckan och att historien med den omkörande bilen bara var uppdiktad för att få polisen på villospår. Att bilföraren har betydligt strängare straff att vänta sig efter denna sensationella vändning i fallet är klart. Den fullständiga polisundersökningen är ännu inte klar.

Gotlänningen
Lördagen den 20 December 1952
Nr 296

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *