Dom stolarna.

Visby rådhusrätt.
För förskingring, urkundsförfalskning och bedrägeri dömdes i går radioförsäljaren Lennart Larsson, Stockholm, av rådhusrätten till ett och ett halvt års straffarbete. Han hade sålt åtskilliga radioapparater och sedan stoppat pengarna i egen ficka. Vidare hade han handlat bedrägligt även då det gällde ett par damsnsugare. I skadestånd till olika radiofirmor skall han nu utge ca 5.000 kr. Mannen har tidigare varit straffad.
Orsaken till att målet kom upp i Visby var att svar. förra sommaren gjort sig skyldig till stöld av en väska ur en bil. Svar. bestred detta åtal, han hade hittat väskan och inte använt något av dess innehåll, bl. a. en kamera. Att gå till polisen med hittegodset hade han inte tänkt på. Svar., som biträddes av advokat G. Kjällman, framhöll att hans affärer var mycket trassliga, han hade kommit i dåligt sällskap etc. och det ena hade följt på det andra.

Det hälerimål som i förra veckan uppsköts till följd av att svar. skulle underkastas s. k. liten sinnesundersökning uppsköts i går ytterligare i väntan på en ny psykiatrisk undersökning av svar.

Gotlänningen
Lördagen den 20 December 1952
Nr 296

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *