Folkets Hus-föreningen

hade igår kväll inbjudit representanter för olika organisationer för att diskutera en breddning av intresset för den planerade Folkets Hus-byggnaden strax vid Österport. Några diskussioner blev det aldrig, allesammans var positivt inställda till det uppgjorda förslaget, och resultatet av sammankomsten blev också att man skulle tillsätta en kommitté med representanter från ett flertal organisationer och Visby stad för att undersöka intresset och bearbeta förslag till stadgar.
Först redogjorde riksdagsman Georg Pettersson för byggnadsförslaget och demonstrerade också ritningarna och representanten från Statens nämnd för samlingslokaler, ombudsman! Östlund, talade om lånemöjligheter och gav därvid exempel från olika orter, stadgefrågor och besvarade frågor.
Man resonerade sedan om det lämpligaste läget, lämpligt namn, ekonomiska spörsmål m. m., men alla var ense om att man skulle samarbeta för att få fram en samlingslokal. Kan det bli en lösning i frågan är det inte alls omöjligt att arbetet med lokalen redan instundande höst kan sättas i gång.

Gotlänningen
Tisdagen den 9 December 1952
Nr 286

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *