AIK gav bländande uppvisning i Fårösund 24-11 (10-6)

Det var synd att ej mer än 200 åskådare tog tillfället i akt att se den bländande uppvisning som Stockholms AIK gav i handboll. Fårösund spelade ej alls dåligt men fi ck ändå finna sig. i att bara vara statister. I första halvlek kunde hemmalaget något så när hålla stången och följde med till 3-3 och 5-5, men sedan drogs rullgardinen ner.
Man fick se en provkarta på fintningar, framspelningar, placeringar samt olika typer av skott, allt utfört i högsta fart. liven taktiskt skiljde man sig avsevärt från det monotona spel man är van vid här på Gotland. Blev t. ex. en forward trött efter en hård rush, gick backen omgående upp i kedjan och forwarden back till nästa anfall kom, då uppställningen blev den vanliga igen. På det viset kunde kedjan alltid spela i högsta fart utan att slappna. Man visste precis var man hade varandra och passningarna såväl framåt, bakåt som i sidled levererades utan att man behövde se efter, var medspelaren fanns.
Hela laget var ytterst jämnt, med möjligen de svaga punkterna i målet och på centerhalven. Hultman hade väl för lite att göra, men slarvade mer än vad man bör begära av en målvakt av hans klass. Bägge backarna var brytsäkra och skjutstarka. Kedjorna var lika starka och ytterst snabba. Bäst i laget var Kjell Jönsson och Hasse Möller.
I Fårösund var Ström i målet ypperlig och överglänste klart kollegan i andra målet men så hade han också fullt arbete. Lasse Sundahl var den enda som höll måttet i försvaret medan de andra var mer än lovligt svaga och åkte på den ena finten efter den andra. Seth Normana var fullt ut lika bra som någon »aikåare» i första halvlek och var strålande, Men efter paus bestods han uppvaktning och han koli ingen vart.
Slutresultatet blev 24-11, men man hade intrycket att gästerna slog av på farten mot slutet. En perfekt uppvisning av ett trevligt och sympatiskt lag, ett föredöme i uppträdande.

Bra domare var A. Attner.
M5tgörare: AIK: K. Jönsson 6, H. Möller 5, E. Holmgren 4, B. Enhamre 3, B. Franck och L. Eriksson 2, samt S. Malmgren och B. Andersson 1 mål.
Fårösund: B. Palmgren och K. G. Eklund 3, S. Norman och K. Olofsson 2 samt L. Sundahl 1 mål.