Nytt och aktuellt om lantmannabyggnader.

Gotlands modernaste lantkök efter senaste rön på området har efter ombyggnad utförts å Stenstu gård i Västerhejde för godsäg. C. Munthe och planera ts av ing. K. H. Bergström, Visby. — Här ovan detalj av köke t, som tala för sig själv.

Vid penninginvesteringar i byggnadsföretag är det i dagens läge av vikt att man får ut det mesta cch bästa för pengarna. Liksom andra är lantbrukaren mån om att inreda sin bostad rationellt och tidsenligt. Teknisk rådgivning för planering av lantmannabyggnader har under en följd av år meddelats av ing. K. H. Bergström, Visby. Att det varit livlig verksamhet på området framår av en förfrågan av Gotl. medtrbetare, som också tagit en titt på några aktuella arbeten.
Vid planeringen har städse målet varit att tillvarata de senaste rönen på området samtidigt som stilvårdande aspekter lagts på exteriöra utformningar o. s. v.
Efter granskning har i varje fall, när fråga varit om restaurering av en gammal byggnad, bedömts, huruvida en ombyggnad lönat sig. Byggnadsstommen måste ju vara intakt, om det skall löna sig med en grundförbättring av huset. F. ö. kan läggas många aspekter på lämpligheten av ombyggnader, här har avvägts tekniska och ekonomiska synpunkter.
Ett par särskilt lyckade ombyggnader har varit mangårdsbyggnaderna vid Bläsnungs i Väskinde och Suderbys i Källunge.

Gotlänningen
Onsdagen den 19 November 1952
Nr 269

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *