Kontaktkonferens i Visby kring ”Om kriget kommer”

Broschyren »Om kriget kommer» håller nu på att spridas till alla hem på Gotland. Nu gäller det emellertid, att den också blir läst, det är ytterst viktigt. För den sakens skull kommer en kontaktkonferens, vartill politiska och fackliga organisationer m. fl. skall inbjudas, att hållas i Visby den 29 november.
Vid denna konferens kommer en redogörelse för innehållet i broschyiren att lämnas, och därpå skall man diskutera möjligheterna att få broschyren utnyttjad på rätta sättet. Det är Folk och Försvar, som närmast står för denna konferens, men även Sveriges civilförsvarsförbund vill dra sitt strå till stacken, och här på Gotland planeras ett eller flera upplysningsföredrag i kombination med filmförevisning.
Broschyren innehåller praktiskt taget allt man behöver veta om hur man skall förhålla sig vid krig eller krigsfara, och konungen har i ett förord anbefallt alla medborgare att noga studera den. Man har visserligen film liggande i beredskap som visar hur man skall bära sig åt vid utrymning, bombning osv., men kriget kan komma fullkomligt överraskande, och då gäller det för alla att inte stå handfallna. Framför allt bör man ha reda på hur de olika signalerna för beredskapslarm etc. låter, vidare bör man komma ihåg att koppla på radion, om läget skulle bli kritiskt, och slutligen bör alla ha klart för sig, att lösen för Sverige i händelse av krig är att aldrig ge upp. Det gäller alltså att slå dövörat till för alla rykten i annan riktning.
Slarva inte bort broschyren »Om kriget kommer». Läs igenom den då och då, och förvara den på ett lätt åtkomligt ställe. Det hör till god beredskap.

Gotlänningen
Tisdagen den 18 November 1952
Nr 268

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *